home,page,page-id-3464,page-template,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

Klar til at møde de nye afdriftskrav til efterårssprøjtningen 2017

4 September 2017

Mange danske landmænd har behov for nye dyser for at opfylde de særlige krav om afdriftsreduktion gældende fra dette efterår.

 

Skal man udbringe (Prosulfocarb) BOXER skal den anvendte dyse på bommen være minimum 75% afdriftsreducerende.
Ønskes reducering af afstandskrav ved §3 områder skal dysen være 90% afdriftsreducerende.

Disse krav opfyldes bedst ved at anvende en HARDI MiniDrift (MD) eller HARDI MiniDrift Duo (MDD) dyse.

 

Stor fleksibilitet

Den blå MiniDrift (MD 03) der er godkendt til 75% afdriftsreduktion og den blå  MiniDrift duo (MDD 03) som er godkendt til 90% afdriftsreduktion.

Brug af MiniDrift dyserne giver øget fleksibilitet. Det er fx muligt at udbringe mellem 125 l/ha og 250 l/ha, ved 8 km/t med et tryk fra 1 til 6 bar. Det skal nævnes at afdriftsreduktionen opnås ved 1 bar tryk. Det lave tryk giver ekstra store dråbekvalitet og høj afdriftsreduktion hvilket er er kravet i kritiske områder og bufferzoner. Rent praktisk kan man midt på markstykket sætte sprøjtehastigheden op og dermed tryk og flow i dysen, og få en mere moderate dråbestørrelser. Fx kan man i bufferzonen køre med 150 l/ha med 1 Bar og i midten af markstykket kører med 3,3 Bar og 10 km/h.


Hvordan er MiniDrift og MiniDriftDuo opbygget?

MD og MDD er luftinjektionsdyser, opbygget med en lille hul i toppen, som tillader en ganske bestemt væskemængde flyde ind i et en kammer. Her mixes væsken med luft og MiniDrift dråberne trykkes ud gennem dysen. De store luftfyldte dråber har den fordel at de har en sikrer retningsstablitet og høj dækningsevne når dråben rammer planterne og deles til mindre dråber.

MiniDrift MD har een åbningsspalte og MiniDriftDuo MDD har to spalter med en 30 graders vinkling fremad og bagud.
Vinklingen sikrer at der sker en mere optimalt dækning i tæt bladmasse, da målet rammes skråt ovenfra – forfra og bagfra.

 

Høj kvalitet og ensartethed er et nøgleord sikrer optimalt effekt af kemien

HARDI MiniDrift MD og MiniDriftDuo MDD fremstilles i SYNTAL plast for at sikker høj kvalitet og lav slitage. Dyserne anvendes med standard filtre.

Til efterårets sprøjtninger hvor der er krav om afdriftsreduktion anbefales
følgende:

 

MiniDrift  MD 03 blå                             75% afdriftsreduktion
MiniDrift MD 04 rød                              90% afdriftsreduktion

MiniDrift Duo MDD 03 blå                   90% afdriftsreduktion


Find din lokale HARDI SERVICE PARTNER her