NAVIGATOR

Type

Trailer

Tankkapacitet

3000 / 4000 / 5000 / 6000 l

Bombredde

18 - 39 m

Bomtype

DELTA, DELTA FORCE

NAVIGATOR

Type

Trailer

Tankkapacitet

3000 / 4000 / 5000 / 6000 l

Bombredde

18 - 39 m

Bomtype

DELTA, DELTA FORCE

Ramme

Det stærke NAVIGATOR chassis er bygget i højstyrkestål Domex-stål, hvilket sikrer ekstraordinær styrke. Chassiset er bygget til at klare selv de sværeste forhold, hvor som helst i verden.

Lavt tyngdepunkt
En sprøjte med et højt tyngdepunkt ville være meget farlig at betjene. Derfor er der gjort en stor indsats for at sikrer det laveste tyngdepunkt på NAVIGATOR sprøjterne, uden at gå på kompromis med afstanden under sprøjten.

Unikt design med lang trækstang
Den lange trækstang er boltet på undersiden af hovedrammen, som sikrer god stabilitet og absoberer lodrette kræfter ved høje kørehastigheder.

Fremragende frihøjde til afgrøden
Det unikke design på hjulaksler og ramme sikrer perfekt frihøjde, som reducerer afgrødeskader til et absolut minimum. Hverken bremsearme eller styrekomponenter er placeret under bagakselniveau. 

Trækstangen på traktoren vil altid være det laveste punkt på sprøjten og i de fleste tilfælde er også bagakslen lavere end chassiset. Vigtige funktioner i designet af NAVIGATOR sprøjterne er styretøjets geometri og den vinklede drejeaksel som sikrer, at trailererens tyngdepunkt følger tyngdepunktsbanen, og mindsker risikoen for tiltning. Afstanden under bagakslen variere fra 70 til 80 cm afhængig af dæk og hjulopsætning. 

navigator-chassis-frame.jpg

Serviceområde

Nem inspektion af tanken
Låget er placeret tæt på stigen, på venstre side, som gør det nemt at inspicere tanken. Tankdesignet giver også traktorføreren fremragende sigtbarhed af begge sider såvel som bunden af tanken.

Fodtrin giver nem adgang
Et fodtrin der kan kan slås ud er fastgjort på trækstangen for at lette adgangen til sprøjtens platform.

Lav platformplacering
Platformen er placeret så lav som muligt for nem adgang.

Adgang til elektronisk system ved at løfte højre afdækning
For at hjælpe med tilgængelighed er størstedelen af elektroniske komponenter og forbindelser placeret i en kasse bag den højre afdækning.

Nem tilgang til væskesystemet i WorkZone
Nem serviceadgang til væskesystemet kan opnås gennem platformens gulvplade.

Beskyttet placering af manometre
Manometre til overvågning af sugfilterets og trykmålerens tilstand er monteret over platformen. Dette giver fremragende synlighed fra traktoren og god beskyttelse mod elementerne.

navigator-chassis-service-area.jpg

IntelliTrack

NAVIGATOR er også tilgængelig med sporfølgning, hvor trækstangen er opdelt i to - en bageste del fastgjort på rammen og en bevægelig forreste del. Konceptet med en bagudgående skråakse sikrer den bedst mulige geometri for stabilitet og det hydrauliske system.

Dynamisk elektronisk styring (DEC)
IntelliTrack har en indbygget sikkerhedsfunktion, der forhindrer cylindrene i at styre trækstangen, hvis kørehastigheden er for høj til den aktuelle sporbredde.

2 cylindre som standard
Test har vist, at 2 cylindre på trækstangen giver bedre kørestabilitet og en langt mere jævn  drejning af maskinen på grund af den højere olieefterspørgsel og lige forskydning.

Nem forbindelse til traktoren
Når NAVIGATOR IntelliTrack er blevet kalibreret, skal sprøjteføren kun tilslutte to små kæder til traktoren, inden sprøjteopgaven kan begynde.

navigator-chassis-intellitrack.jpg

Aksler og bremser

Fast eller styrbart træk
NAVIGATOR 3000 og 4000 er tilgængelige med en fast aksel med 1,90 m navafstand, hvilket giver mulighed for 1,80 m eller 2,0 m sporvidde. Den enkelte sporbredde opnås ved at dreje hjulene. Justerbare aksler findes som ekstraudstyr til alle modeller; De kan let justeres ved at løsne boltene.

Fremragende frihøjde til afgrøden
Bremsesystemet er konstrueret på en sådan måde, at ingen bremsekomponenter, som bremsearme eller cylindre, er lavere end hovedakslen.

Bremser
NAVIGATOR konceptet giver landmanden mulighed for at vælge hvilket bremsesystem han foretrækker. Der er 5 forskellige muligheder. Til modellen 4000-6000 l skal der dog bestilles en bremse, hvilket kun giver 4 mulige valg. Vær opmærksom på, at vejtransportloven på de forskellige markeder skal følges.

Mindste indre dimension
Den mindste indre dimension mellem dæk er: 118 cm + mellemrum mellem dæk og ramme

navigator-chassis-axles-brakes.jpg

SmoothRide

SmoothRide affjedringssystemet (ekstraudstyr) er ukompliceret, pålidelig og kræver kun minimal vedligeholdelse. Affjedringen forbedrer køreegenskaberne på sprøjten, hvilket betyder højere kapacitet og større komfort.

2 polyætylendæmpere absorberer bevægelserne. Dimensionerne af dæmperne sikre, at de ikke bliver overbelastet når tanken er fuld, hvilket sikrer levetiden af disse.

Ved transport på vejen vil sprøjten og bommen, ikke blive påvirket så kraftigt. I markforhold vil affjedringen i bommen arbejde bedre, så bommen kan blive i den optimale højde over afgrøden.

navigator-chassis-smoothride.jpg

ParaLift

Parallelogram løftesystemer er standard på moderne sprøjter. HARDI ParaLift konceptet har vist sin fremragende præstation på mere end 20.000 trailersprøjter. Ingen glidende dele, kun vandrette bolte og en automatisk mekanisk transportlås sikrer fremragende bomstabilitet med mere eller mindre ingen service. ParaLift er en skubbe-type, der betyder, at cylinderen er ude, når bommen er op.

Nem at servicere
HARDI ParaLift kræver et minimum af service (smøring, justering osv.) i forhold til traditionelle H-rammesystemer.

navigator-chassis-paralift.jpg

Hovedtank

Polyethylentankene i NAVIGATOR er produceret som én del. De har en meget flad overflade, ingen indvendige vægge, og de hviler frit i rammen.

Lavt tyngdepunkt
For at gøre sprøjten så stabil som mulig, er tanken bredere i bunden og helt integreret i rammedesignet. Dette sikrer et lavt tyngdepunkt.

Væsken bevæges fremad, når tanken tømmes, hvorved vægten på trækstangen opretholdes. Dette sikrer, at trækkraften på traktoren opretholdes, selv når man kører op ad bakkerne med en næsten tom tank.

navigator-chassis-main-tank.jpg

Skylletank

Den valgfri 500 l RinseTank er den samme model som på COMMANDER-modellerne, hvilket giver tilstrækkelig væske til både rengøring indenfor og udenfor.

Nem påfyldning fra WorkZone
1" påfyldning fra WorkZone er standard.

Placeret på akslen for ekstra stabilitet
Skylletanken er typisk den sidste tank, der skal tømmes, og dens position på bagakslen giver ekstra stabilitet.

Væskestandsmåler
Væskestandsmåleren er placeret på venstre side i arbejdsområdet, hvilket gør det muligt at rengøre trinvis.

Skylledyser
Sammen med skylletanken leveres to skylledyser som standard.

navigator-chassis-rinsetank.jpg